Verslag van de eerste Badmintondag

Door: Kuo Sen Han

Op 9 november 2013 werd de eerste HuaYi Badmintondag georganiseerd. De locatie was in de Sporthal “De Schilp” in Rijswijk. De opzet was een gezellige middag voor jong en oud om met elkaar te badmintonnen en voor degenen die niet eerder of zeer weinig badminton hebben gespeeld, te leren spelen. Competitie stond op een tweede plaats.

Rond 13:00 uur kwamen de eerste spelers binnen. Uiteindelijk waren er 32 spelers, waaronder ook behoorlijk wat jonge introducés, ook waren er supporters op ons sportevenement afgekomen. Er werd gespeeld op in totaal 7 banen, waarvan 1 baan voor het inspelen, 4 banen voor de competitie en 2 banen voor de workshop. Deze workshop voor beginners werd gegeven door oud-badmintonspeler en trainer dhr. John Tjoa, die ze de beginselen van badminton haarfijn bijbracht.

De allerkleinsten hadden de gehele hal om rond te rennen. Voor de wedstrijdspelers waren 4 rondes te gaan van 30 min dubbelspel wat zeer enerverend en zwaar was. Menigeen hebben behoorlijk laten zien wat ze konden en hebben mooi spel laten zien. We weten inmiddels dat Hua Yi leden sportievelingen zijn, blijkens de eerdere Tennis- en Golfdagen die door Hua Yi werden georganiseerd. Maar dat zowel jong als oud zich zo in het zweet kon werken en voluit gingen, was voor ons een verrassing en erg leuk om te zien. Dat er ook zoveel goede badmintonspelers –jong en oud- van hoog niveau op deze Hua Yi Badmintondag waren afgekomen, maakten de wedstrijden bijzonder spannend. Als gevolg van de enerverende sportinspanningen van deze middag, waren er na afloop slechts 1 lichte enkelblessure en wat stijve spieren op te maken.

Hierna volgde de prijsuitreiking; de hoogste punten bij de dames werden behaald door:

1. Merina Tjen- Lim

2. Wai Ting Li

Bij de heren gingen de hoogste punten naar:

1. George Permis Levysohn

2. Hon Sam Chim

Aansluitend vertrokken wij naar Shanghai Garden Hotel in Delft, alwaar ons heerlijke Chinese spijzen werden voorgeschoteld. In totaal waren 40 personen die mee gingen eten. Na de royale maaltijd werd nog lang nagetafeld en gebabbeld en gingen de laatsten iets voor 23:00 uur weg. Een aantal stelden voor om hierna nog Karaoke te gaan zingen of naar een Dancing te gaan, maar voor mij werd dat iets te laat, aangezien ik ook nog een eind naar huis moest rijden met mijn kleine meisje.

Al met al een zeer geslaagde sportdag met zeker een navolging hierop te verwachten volgend jaar!

Met dank aan de organisatie en Fanny Thio voor alle administratieve werkzaamheden aan de wedstrijdtafel! Foto’s van deze mooie sportdag zijn te zien op Facebook van Hua Yi Xie Shang Hui.