Een magisch nieuwjaarsfeest voor jong en oud

Afbeelding Chinees Nieuwjaar 2015

Door David Ko
Op 21 februari 2015 was het dan weer zover, het feest waar een ieder van ons naar uit kijkt: het Chinees Nieuwjaarsfeest van Hua Yi Xie Shang Hui. De eerste gasten arriveerden al zeer vroeg in de ‘Mallejan’ om alvast een babbeltje te maken en te genieten van de heerlijke snacks. Dat betekende helaas wel dat de snacks binnen no-time al uitverkocht waren, helaas ook al was je ruim op tijd. Dat mocht voor velen gelukkig de pret niet drukken, want er stond ons een mooie avond te wachten.

Na de registratie en een familiefoto te hebben gemaakt bij de fotograaf begaven we ons naar de tafel. Op het programma stonden dit jaar weer verrassende acts en het vooruitzicht op het winnen van een iPad Air! Iedereen werd al enthousiast bij de gedachte.

Na de opening door de voorzitter konden we genieten van het buffet van Mallejan. Heel populair waren naast de Teppan gerechten en de sushi, toch wel de krab met een pittige saus en verse bami die gemaakt werd door de chef ter plaatse.

Terwijl er ondertussen volop werd gedanst, uiteraard netjes in een rij (line-dance), stond de kinderen een leuke verrassing te wachten namelijk een echte goochelaar aan tafel! De Magiër Roman Sudesh liet enkele trucjes zien die veel indruk maakten bij de kinderen.

Al snel was het tijd voor de traditionele leeuwendans. En dit jaar waren er niet één of twee, maar er waren zelfs drie leeuwen die hun opwachting maakten, met LED-licht en al, een zeer moderne versie die goed in de smaak viel.

Wat dit jaar erg leuk was, was dat de leeuwen en de Chinese clown tijd maakten om met iedereen op de foto te gaan. Van deze kans werd gretig gebruik gemaakt door jong en oud. De ouderen van de vereniging deelden daarna Angbao’s en cadeautjes uit aan de kinderen, een traditie die de kinderen steeds beter beginnen te begrijpen.

Nadat de Magiër een show had gegeven waarbij er letterlijk geld uit de kinderen werd geschud, was het tijd geworden voor de Bingo. De hoofdprijs was een Sony Bravia Full HD LED TV en dat was waar iedereen toch op hoopte. Het bleek best moeilijk om de spelregels aan een ieder uit te leggen, waardoor er enkele keren een valse ‘BINGO!’ werd geclaimd. Uiteindelijk is het goed verlopen en gingen de winnaars naar huis met een Nespresso apparaat, koffer, digitale camera en uiteraard de TV. Tevens werden er enkele troostprijzen weggegeven.

Het feest was in volle gang. Er werd gedanst, gegeten en veel bijgepraat. Het was een gezellige boel, echter de spanning begon te stijgen (ook onder de kinderen) toen het bijna tijd was voor de loterij. Want wie-o-wie zou naar huis gaan met die mooie iPad Air? Eindelijk was het zover en de lootjes werden getrokken voor het Mahjong spel, de Action cam en de mini systeem camera. En dan toch de hoofdprijs. Na het omroepen van de kleur ‘Blauw’ begon de helft van de zaal al te zuchten en uiteindelijk ging Stanley Liem met de mooie prijs naar huis. Volgend jaar weer een kans…

Na de Loterij stroomde de dansvloer vol en er werd nog volop feest gevierd tot het einde. Velen van ons gingen voldaan en met mooie herinneringen naar huis. Het was dit jaar een magisch feest en we hopen dat het volgend jaar weer net zo fantastisch wordt!

Bekijk de foto’s op Facebook.